Pentru ca aveam un blat de tort in congelator , m-am gandit sa-l folosesc la o prajitura, ne cam saturasem de torturi cu creme ganache sau mousuri,asa ca mi-a venit ideea unei prajituri cu bezea.
blatul de cacao, reteta aici
crema de vanilie de la prajitura Alina ,reteta aici
bezeaua :
cele 6 albusuri ramase de la crema se amesteca cu 12 lg de zahar si se bat cu mixerul pe baie de aburi ,separat se caramelizeaza 3 linguri de zahar si se toarma cate putin in bezeaua de pe foc ( daca se intareste caramelul se mai pune un pic pe foc ).bezeaua trebuie mixata pe aburi aprox 10 min .
blatul se taie in 2, se aseaza primul blat ,se insiropeaza un pic cu sirop din apa ,zahar si 1 plic de capuccino, se aseaza 1/2 din crema, apoi se presara cateva nuci tocate marunt ,se pune apoi al 2-lea blat insiropat peste care se pune restul de crema . Se lasa 2-3 ore la rece si apoi se pune bezeaua.
Leave a comment