Posted by: Lumy | October 24, 2011

CIORBA DE RASOL DE VITEL


La noi nu se  consuma ciorba zilnic ,pot spune ca este felul de mancare care e preferat in zilele friguroase  ; Afara a venit toamna, ploile si frigul  isi spun cuvantul  ,asa ca se simte nevoia de o portie de ciorba calda la masa de pranz;

ingrediente :

-rasol de vitel , vita

-legume proaspete :  1 morcov , 1 ceapa, 1 ardei gras ( eu am avut gogosar ), 1/2 capatana mica de telina

-suc de rosii

-bors (  puteti folosi si zeama de lamaie , atentie nu SARE DE LAMAIE )

-leustean

Bucatile de carne se spala bine si se pun la fiert in putina apa rece cat sa le acopere, se lasa sa dea in clocot ,se spumeaza ,arunca apa ,si se pun din nou la fiert ,de data asta in mai multa apa.

ca sa puteti spumui si sa o degresati ,lasati ciorba sa se raceasca un pic,astfel toata grasimea se alege mai usor.

cand carnea e  fiarta pe 3/4 ,se taie legumele in bucatele mici

si se adauga peste carne.

se adauga 2 foi de dafin , sare,piper  si un pic de cimbru.

cand legumele sunt aproape  fierte se adauga sucul de rosii ( eu am avut facut in casa, dar se poate folosi si rosii taiate bucati  )

se lasa sa dea in clocot si sucul de rosii iar apoi se aduaga borsul dat in clocot initial , precum si leusteanul tocat marunt.

PS : deasemenea , in ciorba se mai poate adauga  fidea / taitei si cartofi  , ( inainte de  a pune borsul ), dupa preferinta, eu una nu le agreez.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: