Posted by: Lumy | October 30, 2011

TORT DIPLOMAT


Diplomatul este tortul cel mai usor de facut, si pe deasupra si gustos, aroma ananasului i se simte de la prima lingurita.

ingrediente :

-6 oua

-400 gr zahar

-500 ml lapte

-500 ml frisca lichida

-2 plicuri gelatina

-1 cutie ananas cuburi

-1 banana

-1 portocala

-cateva stafide si nuci ( tinute un pic la cuptor )

intr-un ceaun ( sau alt vas care nu lipeste ) se pun ouale , zaharul si laptele, se amesteca bine si se pune pe foc amestecand continuu, pana se ingroasa compozitia ,devenind ca o ciulama( cand dam cu degetul pe lingura sa ramana dunga ),apoi se lasa la racit .

cat timp crema de oua se raceste , se bate frisca

fructele se taie in bucati mici,gelatina se amesteca cu 50 ml apa rece sau suc de la ananas si se lasa la hidratat 10 min.

se amesteca compozitia de oua racita cu frisca batuta , fructele ,nucile si stafidele , apoi se adauga gelatina pusa la baie de abur max 1 min

intr-o cratita mai inalta,se aseaza folie transparenta atat pe fundul ei cat si pe pereti.

se adauga toata compozitia

peste crema se pun piscoturi inmuiate in siropul de la compotul de ananas

se acopera cu folia transparenta si se tine la frigider cateva ore ( minim  6 ore  -eu de obicei il fac seara iar dimineata il rastorn ).

se  rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca  si fructe  ( eu am preferat sa ornez cu trandafiri din PDZ ).


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: