Posted by: Lumy | January 1, 2011

PRAJITURA ALINA


PRAJITURA ACEASTA AVEA ALT NUME ,DAR EU MI-AM PERMIS SA O REDENUMESC DUPA NUMELE PRIETENEI LA CARE AM MANCAT-O PRIMA DATA, ALINA DIN VALENII DE MUNTE. ESTE O PRAJITURA FOARTE FINA SI ELEGANTA, ITI IA OCHIUL LA PRIMA PRIVIRE IAR GUSTUL EI ESTE DEOSEBIT; V-O RECOMAND  CU INCREDERE PENTRU  ORICE PETRECERE ,SUCCESUL ESTE GARANTAT .

MULTUMESC ALINA PENTRU RETETA !

INGREDIENTE :

-13 OUA

-2 LG CACAO

-6 LG FAINA

-100 GR NUCA COCOS

-250 GR UNT

-40 LG ZAHAR PUDRA( cantitatea de zahar merge micsorata doar la foi , la bezea trebuie respectat gramajul )

-O TABLETA CIOCOLATA

FOI :

DIN 7 OUA SE SEPARA ALBUSURILE DE GALBENUSURI.

GALBENUSURILE SE AMESTECA CU 6 LG ZAHAR PUDRA SI UN VARF CUTIT SARE; DUPA CE S-AU INCORPORAT SE ADAUGA 2 LG APA MINERALA SI SE AMESTECA TOTUL PANA SE AJUNGE LA CONSISITENTA SMANTANII ( SE FOLOSESTE MIXERUL ).

SEPARAT SE BAT CELE 7 ALBUSURI SPUMA TARE SE ADAUGA APOI 4 LG ZAHAR PUDRA SI SE CONTINUA MIXAREA PANA SE TOPESTE ZAHARUL.

SEPARAT SE AMESTECA CELE 2 LG CACAO CU PUTINA APA SI O LINGURITA DE ZAHAR PUDRA IAR AMESTECUL SE TOARNA PESTE GALBENUSURI;

PESTE GALBENUSURI ADAUGAM ALBUSURILE BATUTE SPUMA SI FAINA CERNUTA; COMPOZITIA REZULTATA SE IMPARTE IN 3 IAR FIECARE PARTE SE INTINDE USOR CU CUTITUL PE DOSUL UNEI TAVI TAPETATA CU HARTIE DE COPT.

FOARTE IMPORTANT :

* de preferat sa se foloseasca 3 tavi de aceleasi dimensiuni ,daca foile nu pot fi intinse in acelasi timp , compozitia trebuie tinuta la frigider pana se coace prima foaie.

*consistenta foilor este cea a blatului de tort

CREMA DE BEZEA :

PE BAIE DE ABUR SE BAT 6 ALBUSURI CU 18 LINGURI DE ZAHAR PUDRA PANA SE AJUNGE LA O BEZEA SPUMOASA APOI SE ADAUGA 100 GR NUCA DE COCOS SI SE AMESTECA.

DUPA CE SE COC , CELE 3 FOI SE UNG CU BEZEAUA DE COCOS SI SE LASA LA USCAT DE PE O ZI PE ALTA.

CELE 6 GALBENUSURI RAMASE DE LA BEZEA SE PASTREAZA IN FRIGIDER PENTRU ZIUA URMATOARE.

CREMA DIN GALBENUSURI :

A DOUA ZI , SE BAT PE BAIE DE ABURI GALBENUSURILE RAMASE CU 12 LG DE ZAHAR PUDRA SI 2 PLICURI ZAHAR VANILAT PANA CE CAPATA O CONSISTENTA CREMOASA.

SEPARAT SE FREACA SPUMA  UNTUL IAR PESTE UNT SE ADAUGA CREMA DE GALBENUS CALDUTA PANA SE INCORPOREAZA.

IMPORTANT :

*crema de galbenus calduta se adauga treptat peste untul alifiat precum uleiul la maioneza , pentru ca exista riscul de a se taia .

CREMA DE GALBENUSURI SE IMPARTE IN DOUA; SE IAU FOILE DE BEZEA, PESTE PARTEA UNSA CU BEZEA SE PUNE CREMA DE GALBENUS, SE ADAUGA A DOUA FOAIE UNSA CU BEZEA APOI RESTUL DE CREMA DE GALBENUS, SE ADAUGA A TREIA FOAIE UNSA CU BEZEA PESTE CARE SE RAD FULGII DE CIOCOLATA.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: