Posted by: Lumy | October 22, 2011

SUFLEU DE LEGUNE CU SOS BECHAMEL


Ce reteta poti face din  legume ? sa fie si buna, sa se faca si repede,sa contina si ingrediente pe care le ai mai tot timpul in frigider ? SUFLEU…ei bine asta am gatit eu astazi alaturi de o friptura de pui; va propun si voua  aceasta reteta la care de data aceasta am folosit si sosul bechamel.

ingrediente  sos bechamel :

-50 gr unt

-1 lg faina

-200 ml lapte

-sare,piper si nucsoara

restul ingredientelor :

-legume ( morcov , cartof, brocoli, conopida , fasole verde,mazare )

-2 oua

-200 gr smantana

-50 gr cascaval ras

incepem cu sosul :

untul se pune intr-o craticioara la topit, se adauga faina ,se amesteca pana se dizolva apoi se adauga laptele si se lasa sa fiarba 2-3 min, se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara .

dupa ce s-a racit se adauga cascavalul ras,smantana  si ouale batute

legumele fierte se taie inbucati mai mici

peste legume se toarna sosul si se pune toata compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu pesmet.

se introduce tava la cuptor aprox  30-40 min

noi l-am servit asa cum mentionam la inceput cu o friptura de pui si o salata asortata.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: