Posted by: Lumy | July 31, 2011

SUPA DE LINTE


Lintea este o leguminoasa cultivata din vechime in lumea intreaga, verisoara cu fasolea si disponibila in orice anotimp. Este un aliment bogat in proteine si minerale si sarac in grasimi.  Seamana la gust cu  ciorba de fasolea alba,avantajul insa ca fierbe mult mai repede decat aceasta;Sunt 2 feluri de linte :rosie si verde, pentru supe se foloseste cea rosie iar pentru mancaruri (fel 2 ) cea verde.

ingrediente ( ptr o oala de 5 l ):

-1 cana ( de apa ) linte rosie

-2-3 cepe

-1 morcov

-1 pastarnac

-1 telina mai micuta

-2 foi dafin

-1 fir de cimbru

-1 lgt de chimen macinat

-sare

ceapa se toaca marunt si se inabusa in putin ulei si apa

se adauga lintea spalata si apa cam 3/4 din volumul oalei, se lasa sa dea in clocot si se spumeaza

morcovul ,telina  si pastarnacul se taie in bucati mai mari si se adauga in supa

adaugam in oala si foile de dafin,cimbru,sarea  si chimenul macinat (care are rolul de a impiedica balonarea)

se lasa sa fiarba pana lintea se dizolva  ( aprox 70-90 min ).

se serveste alaturi de felii de lamaie sau asa simpla.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: