Posted by: Lumy | April 19, 2011

MIDII LA TIGAIE


De FLORII musai trebuie sa mancam peste, asa spune traditia, mai nou in trend trebuie sa mananci si ceva fructe de mare; eu am pregatit niste midii proaspete .

ingrediente :

-2 kg midii

-1 ceapa mica

-cativa catei de usturoi

-2 foi de dafin

-1/2 pahar vin alb sec

-patrunjel

Midiile se tin apa rece 5 min, apoi se spala foarte bine cu un burete abraziv pana se indeparteaza tot nisipul de pe ele.

intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune ceapa si usturoiul  taiate marunt

se lasa pe foc pana se inmoaie ceapa apoi se adauga midiile,sare ,piper ,foile de dafin , acoperind vasul cu un capac.

dupa 3-4 min se adauga  vinul  si verdeata tocata marunt ,continund sa tinem pe foc vasul inca 3 min . Midiile care nu s-au deschis NU SE CONSUMA !

se servesc calde


Responses

  1. Bravo!
    Ai niste retete foarte bine prezentate.🙂

    • multumesc frumos, te invit sa le si incerci.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: