Posted by: Lumy | January 9, 2011

RULADA CU CARNE


ASTAZI VA PROPUN O RETETA CARE POATE FI INTRODUSA ORICAND IN MENIUL UNEI ZILE FESTIVE, ESTE GUSTOASA DAR SI FOARTE ASPECTUASA.

INGREDIENTE :

– 500 gr carne tocata vita ( voi puneti de care va place )

-1 morcov

-1 cartof

-2 cepe

-verdeata

-1 ou

-2-3 lg smantana

-aluat de patiserie –  eu am folosit aluatul de la compozitia de sambusac de aici

-cascaval afumat ( merge si cascaval simplu )

-sare , piper , cimbru , boia dulce si picanta

ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se adauga morcovul si cartoful ras , apoi carnnea tocata si se lasa pe foc pana scade apa lasata de legume si carne; cand se mai raceste un pic se adauga smantana, verdeata tocata , oul si condimentele.

aluatul se intinde cu sucitorul si se face o foaie dreptunghiulara, pe latura mare a dreptunghiului asezam bucati de cascaval taiate bastonase

apoi  peste cascaval punem compozitia de carne  iar deasupra alt strat de cascaval; rulam foaia de aluat si il punem in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt ;

se unge aluatul cu ou si se introduce tava la cuptor aprox 45 min la foc potrivit.

noi am servit rulada alaturi de ardei capia copti


Responses

  1. sunt cu rulada jumate pregatita……multumesc Lumi!

    • bravo Rodi !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: