Posted by: Lumy | December 15, 2010

DORADA LA CUPTOR


Dorada este pestele meu preferat , l-am facut pe gratar , in crusta de sare iar azi i-a venit randul si la cuptor.Este o reteta simpla si gustoasa pe care va invit sa o incercati.

ingrediente :

– dorada

-1 ceapa mare sau 2 mai mici

-2-3 morcovi

-1 ardei gras

-sare, piper,   foi de dafin

-lamaie

– 4-5 catei de usturoi

-un pic ulei masline

-cateva fire de patrunjel

dupa ce am spalat pestele il stergem cu servetel de bucatarie apoi il saram si-l lasam vreo 30-40 min sa-si traga sarea, apoi il stropim cu zeama de lamaie, il piperam .

usturoiul il pisam si-l frecam cu putin ulei de masline , iar cu aceasta compozitie ungem pestii in interior, mai punem si cate o frunza de dafin si 2-3 fire de patrunjel si lasam pestele cam 3 ore sa  patrunda in el toate condimentele.

ceapa , morcovii si ardeiul se taie rondele , se aseaza intr-o tava , adaugam sare si piper , iar deasupra lor asezam pestele.Turnam un pic de apa si un pic de ulei de masline si-l introducem la cuptor 45 min.

noi l-am mancat cu cartofi copti in folie de aluminiu si sos de iaurt cu ustoroi si marar.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: