Posted by: Lumy | December 4, 2010

CRAP LA CUPTOR II


O alta reteta de crap la cuptor , de data aceasta l-am lasat intreg si l-am umplut cu felii de lamaie, ierburi aromatice si mult usturoi.

ingrediente :

-1 crap  marisor ( al meu a avut  in jur de 3 kg )

-lamaie

-usturoi

-foi de dafin

-rozmarin

-salvie

-sare, piper, cimbru

Pestele se curata de solzi , se eviscereaza apoi se stoarce pe el zeama de la o lamaie mai mare ( daca lamaia este mai mica si nezemoasa se storc 2 lamai, important este ca pestele sa fie acoperit de zeama )  , se lasa sa se patrunda lamaia in el 30 min


apoi se sareaza si pipereaza in interior si exterior

in burta pestelui punem 2-3 felii de lamaie ,  usturoi taiat felii, cimbru , rozmarin, foi de dafin  si salvie


deasupra pestelui se fac cateva crestaturi cu cutitul in care se vor pune feliute de usturoi, 1/2 felie de lamaie si bucati de  foi de dafin


este de preferat ca pestele sa stea minim 2 ore inainte de a fi bagat la cuptor( sa-si traga toate condimentele si sarea ).

noi l-am servit cu sufleu de conopida si sos de iaurt cu usturoi, dar se poate servi cu mamaliguta si mujdei sau fiecare dupa preferinta proprie.Reteta de sufleu de conopida aici




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: