Posted by: Lumy | December 4, 2010

CRAP LA CUPTOR II


O alta reteta de crap la cuptor , de data aceasta l-am lasat intreg si l-am umplut cu felii de lamaie, ierburi aromatice si mult usturoi.

ingrediente :

-1 crap  marisor ( al meu a avut  in jur de 3 kg )

-lamaie

-usturoi

-foi de dafin

-rozmarin

-salvie

-sare, piper, cimbru

Pestele se curata de solzi , se eviscereaza apoi se stoarce pe el zeama de la o lamaie mai mare ( daca lamaia este mai mica si nezemoasa se storc 2 lamai, important este ca pestele sa fie acoperit de zeama )  , se lasa sa se patrunda lamaia in el 30 min


apoi se sareaza si pipereaza in interior si exterior

in burta pestelui punem 2-3 felii de lamaie ,  usturoi taiat felii, cimbru , rozmarin, foi de dafin  si salvie


deasupra pestelui se fac cateva crestaturi cu cutitul in care se vor pune feliute de usturoi, 1/2 felie de lamaie si bucati de  foi de dafin


este de preferat ca pestele sa stea minim 2 ore inainte de a fi bagat la cuptor( sa-si traga toate condimentele si sarea ).

noi l-am servit cu sufleu de conopida si sos de iaurt cu usturoi, dar se poate servi cu mamaliguta si mujdei sau fiecare dupa preferinta proprie.Reteta de sufleu de conopida aici



Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: