Posted by: Lumy | November 27, 2010

CIORBA DE PERISOARE


A venit frigul si se simte nevoia unei ciorbe ,iar azi m-am hotarat sa fac o ciorbita de perisoare din carne de vitel .Sunt convinsa ca exista o multime de variante de ciorba ,dar eu o fac pe a mea , si asta din prisma Moniei ,care de la un timp refuza sa manace ou si anumite legume, ca urmare , profit  de ocazie si cosmetizez ingredientele nedorite in ciorba.

ingrediente :

-1/2 kg carne de vitel ( voi puneti ce carne  doriti )

-2 cepe

-1 morcov

-1 ardei gras

-1/2 telina

-2 rosii sau 1/2 de conserva de rosii

-2 oua

-500 ml bors ( sau mai mult , fiecare pune cat doreste sa iasa de acra ciorba )

-2 lg orez

-verdeata, leustean si patrunjel

carnea tocata se amesteca cu 1 ceapa taiata marunt , sare, piper , cimbru si 1 ou; se formeaza perisoarele ajutandu-ne de un pic de apa si otet ( puse intr-un castronel )  in care ne inmuiem palmele.


cealalta ceapa , morcovul , telina si ardeiul gras se toaca marunt si se pun la fiert, se adauga si perisoarele , se asezoneaza cu sare si se lasa la fiert pana se gateste carnea din perisoare.


se aduaga orezul spalat se mai fierbe 7-8 min apoi se adauga rosiile taiate cubulete; dupa cateva minute se adauga si borsul dat in clocot inainte, verdeata tocata si oul batut.


se serveste cu ardei iute , neaparat !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: