Posted by: Lumy | November 26, 2010

GOGOSI


Un desert care nu cred ca e refuzat de nici o persoana , fie ea copil sau matur, in cazul meu ,Monia  mea e innebunita dupa gogosi, iar azi cand a venit de la scoala m-a tot rugat sa-i fac cateva gogosi, cum pe mine ma paste o raceala zgravana ( din aceea cu frisoane si temperatura )am refuzat-o dar ea nu si nu , nu si nu vreau gogosi, asa ca m-am apucat de framantat si decupat gogosi.

ingrediente :

-500 gr faina

-2 oua

-3-4 lg zahar

-200 ml lapte caldut

-1 cub drogdie sau la plic

-zahar vanilat, coaja de portocala, esente

faina se cerne intr-un castron , apoi in mijlocul ei se face un crater unde se pune drojdia frecata cu o lingura de zahar si putin lapte, lasandu-se la crescut.


cand maiaua a crescut se adauga restul de lapte in care s-a dizolvat zaharul ramas, ouale batute cu un praf de sare si esentele.


se framanta pana devine un aluat maleabil ,de consistenta aluatului de paine, se lasa la dospit apoi se intinde pe masa infarinata si se decupeaza cu paharul sau se taie fasii care se vor rasuci.


gogosile asftfel formate vor mai fi lasate pe masa cca 30 min sa mai craesca un pic , apoi se prajesc in ulei incins.


cat sunt calde se tavalesc prin zahar pudra.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: