Posted by: Lumy | November 9, 2010

ARDEI SI DOVLEI UMPLUTI ( fara carne )


mergand in piata zilele trecute am gasit la o bunicuta cativa dovlecei, din aceeia micuti ,dar si ardei grasi , spre surprinderea mea  ( cred ca erau ultima recolta din solare ); bine-nteles ca in secunda urmatoare m-am gandit  s-ai umplu , dar  cu ce ?  de carne , ne cam saturasem , asa ca m-am gandit sa-i fac mai light.

Pentru ca mai avem doar cateva zile si incepe Postul Craciunului , va recomand aceasta  reteta de post  foarte gustoasa dar si  dietetica.

ingrediente :

-ardei grasi

-dovlecei ( cat mai mici, se mai gasesc in piata )

-2 cepe

-1 morcov

-1 ardei gras

-5-6 ciupercute

-umplutura de la dovlecei dupa ce-i scobiti

-1 cescuta mica de orez

-2-3 catei usturoi

-sare , piper , nucsoara, cimbru, boia dulce

-marar si patrunjel

Ceapa se taie marunt, morcovul se rade pe razatoarea mica, ardeiul se taie cubulete mici , ciupercile la fel , umplutura de dovlecei se marunteste, usturoiul se toaca marunt.

zarzavatul se caleste un pic in ulei si putina apa , se condimenteaza cu sare , piper , nucsoara si boia ,se lasa pana se inmoaie un pic ceapa  apoi se adauga orezul spalat

se mai lasa pana scade de tot apa si se da la o parte, adaugandu-se verdeata tocata.

ardeii  si dovleceii scobiti se umplu cu aceasta umplutura, se da prin putina faina capetele lor ( sa nu iasa umplutura din ei la fiert ) se aseaza in cratita cu putina apa si pasta de tomate si se baga la cuptor 45 min .

se servesc cu smantana sau iaurt.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: