Posted by: Lumy | October 15, 2010

Croissante cu ciocolata


reteta  pentru aluat ai apartine Laurei Laurentiu

ingrediente :

-400 gr faina

-1 plic drojdie

-60 gr unt topit

-180-200 ml lapte caldut

-2 galbenusuri

-1 lgt sare

-1 lgt zahar

DACA ACEST ALUAT IL FOLOSITI LA UMPLUTURI CU BRANZA SARATA ,NU MAI ESTE NEVOIE DE ZAHAR , DAR DACA IL FOLOSITI PTR UMPLUTURI DULCI ATUNCI MAI ADAUGATI 2-3 LG ZAHAR.

drojdia se freaca cu zaharul si cu 50 ml lapte caldut si se lasa sa creasca.

galbenusurile se freaca cu sarea si se dilueaza cu restul de lapte

din faina , lapte, galbenusuri si maia se face un aluat la care se adauga treptat untul topit caldut, se framanta bine aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volomul.

cand aluatul a crescut se intinde cu sucitorul in forma dreptunghiulara si se impatureste in 3 , apoi se intinde iar cu sucitorul, repetandu-se manevra de cateva ori , ca aluatul sa iasa fasii-fasii.

aluatul se taie apoi in mici triunghiuri , se aseaza pe marginea  fiecarei bucati  crema de ciocolata , se ruleaza , se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptor incins 30-35 min.

si gata , scoase din cuptor pudrate cu zahar


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: