Posted by: Lumy | October 9, 2010

TORT DE CIOCOLATA SI KIWI


Luna octombrie e plina de aniversari in familia nostra, avem acum la inceput 2 sarbatoriti , pentru care  , bine-nteles 2 torturi diferite . Cel pe care vi-l prezint acum este un tort foarte racoros cu toate ca are multa ciocolata , dar fructele din primul strat de crema , respectiv kiwi si portocala , il fac mai special si mai negretos.

ingrediente blat ( diametrul 15 ):

-4 oua

-4 lg zahar

-4 lg ulei

-4 lg faina

-1 praf de copt

-2 lg de ciocolata rasa pe razatoarea mare

albusurile se bat spuma cu zaharul  , galbenusurile se amesteca cu uleiul , faina cu praful de copt; peste albusurile  spuma se adauga galbenusurile si faina, apoi ciocolata rasa, se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor.


Crema de fructe ( kiwi si portocala )

-2 oua

-4 lg lapte

-4 lg zahar

-250 frisca lichida

-1 plic gelatina

-1 -2 kiwi

-1-2 portocale

fructele se paseaza cu blenderul .


ouale cu laptele si zaharul se pun pe baie de aburi si se amesteca pana devin ca o ciulama , apoi se lasa la racit;

frisca se bate bine, gelatina se hidrateaza in 40 ml apa

compozitia de oua racita se amesteca cu fructele pasate, se adauga si frisca batuta si cu gelatina topita.


Crema de ciocolata :

-200 gr cioco cu lapte

-200 ml frisca lichida

Frisca se pune pe baie de aburi pana se incalzeste ( sa nu dea in clocot ) apoi se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca bine pana se dizolva ciocolata si se tine la rece cateva ore ( eu am facut-o cu o seara inainte ) ; cand vreau sa o torn peste blat o mixez de cateva ori , sa devina un pic cremoasa.


blatul de tort se taie in 3, se aseaza folie transparenta in forma in care l-am copt , apoi primul blat pe care-l insiropam, crema de fructe, blat, apoi crema de ciocolata si apoi ultimul blat ,il acoperim cu folie si-l tinem la frigider cateva ore, apoi  turnam glazura peste el.


Glazura :

– 175 ml apa

-150 ml frisca lichida

-200 gr zahar

-75 gr cacao

-1 plic gelatina

Se pun pe foc apa ,zaharul si cacao pana se leaga ca un sirop, apoi se adauga frisca incalzita un pic si gelatina hidratata in 30 ml apa si topita la bain-marie.

se lasa compozitia sa devina un pic calduta si apoi se toarna peste tort.

TIPS : * daca vreti sa va iasa o glazura limpede,strecurati-o imediat ce ati adaugat gelatina.

            * folositi cacao de calitate( eu am folosit Dr.Otker)



Responses

  1. […] Un tort facut in avampremiera sarbatorii Sf Maria din 8 Septembrie ; blat cacao ,crema de vanilie,zmeura ,crema de caise,glazura de ciocolata,reteta aici […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: