Posted by: Lumy | September 1, 2010

MUSACA DE CATOFI SI VINETE


Acest fel de mancare il gatesc doar o data pe an , vara, cand gasesc in piata rosiile romanesti carnoase si vinetele fara seminte, iar anul acesta ,din pacate rosiile s-au terminat prea repede, asa ca pe ultima suta de metrii am prestat-o.

ingrediente :

-500 g carne tocata

-4-5 cartofi

-2 vinete

-5-6 rosii

– 1 lg pesmet

– 1 ou

-1 cutie mica de smantana

-condimente dupa gust,sare , piper , nucsoara, cimbru, boia

Cartofii , rosiile si vinetele se taie rondele;

carnea tocata se caleste cu o ceapa taiata marunt , se condimenteaza cu sare, piper , nucsoara , boia .

intr-o cratita tapetata  unsa cu ulei si tapetata cu pesmet se aseaza un strat de cartofi, apoi unul de vinete iar apoi se pune compozitia de carne.

peste carne se aseaza un alt strat de cartofi , altul de vinete iar deasupra rosiile taiate felii; se toarna o cana de apa si se introduce cratita la cuptor; cu 10 min inainte de a fi gata mancarea se toarna deasupra oul batut bine si amestecat cu smantana.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: