Posted by: Lumy | August 21, 2010

PASTRAV LA CUPTOR


Nici o masa fara peste…cam  asa suna pe vremuri o reclama, la noi acasa  ar suna ” nici o zi fara peste “, ca atare azi mancam pastravi si cum ne ferim de grasimi si prajeli ,cel mai rapid mod de preparare este …la cuptor.

ingrediente :

-6 buc pastravi

-1 lamaie

-1 capatana usturoi

-rozmarin

-patrunjel

-cimbru verde ( merge si uscat )

-sare , piper

-1 lg unt

-ulei de masline

pestele se spala si se usuca cu servetele de bucatarie,apoi se stoarce pe el zeama de la lamaie, se lasa apoi 30 min la frigider dupa care se sareaza si pipereaza; il mai lasam la frigider minim 1 ora, intre timp preparam umplutura :

usturoiul se piseaza, se freaca cu ulei de masline, se adauga rozmarinul tocat marunt, patrunjelul tocat,cimbul, un pic de coaja de lamaie tocata si ea mica,sare.

pestii se manjesc in interior cu aceasta umplutura si apoi se aseaza intr-o tava unsa cu un pic de unt ; se toarna in tava un pic de apa si un pic de ulei de masline.Se introduce tava la cuptor 30-40 min.


pentru garnitura noi am servit legume sotate: cartofi, morcovi si fasole pastai ,trase la tigaie cu usturoi si un pic de unt.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: