Posted by: Lumy | August 20, 2010

TORT CU PIERSICI SI DE AFINE


Un tort foarte racoritor si gustos facut pentru ziua de SF.MARIA , si pentru ca noi suntem bucurosi sa o aniversam pe mama care poarta numele Fecioarei, nu puteam sa fac decat un super tort. Anul acesta le-am avut oaspete in aceasta zi si pe dragele noastre ( matusa si verisoara )rude  din Arad.

tortul a fost apreciat si mancat pana la ultima felie.

inca odata  LA MULTI ANI  mami si tuturor care poarta acest nume sfant !

ingrediente blat de cacao :

-5 oua

-5 lg cu varf de zahar

-3 lg cu varf de faina

-2 lg cu varf de cacao

-1 praf de copt

-5 lg ulei

albusurile se bat spuma, se adauga apoi zaharul si se bat pana se formeaza o bezea tare.

galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste albusurile spuma, amestecand de jos in sus.

faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se adauga peste compozitia de oua.

compozitia se pune in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor  35-40 min la 180 gr, sau se face proba cu scobitoarea.; cand blatul este copt se lasa sa se raceasca si apoi se taie in 2.

ingrediente blat alb :

-3 oua

-3 lg zahar

-3 lg ulei

-3 lg cu varf  faina

-1 praf de copt

aceeasi metoda de prelucrare ca la blatul de cacao.

CREMA DE PIERSICI:

-3-4 piersici

-200 ml frisca lichida

-2 oua

-3+ inca 2 lg zahar

-4 lg lapte

-1 plic  gelatina

piersicile se dau la blender si se face un piure care se pune pe foc cu 3 lg zahar cateva minute .

se lasa apoi sa se raceasca.

ouale cu cele 2 lg zahar si laptele se amesteca bine si se pun pe foc pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca.

piureul de piersici se amesteca cu crema de oua ,se adauga frisca batuta si la sfarsit gelatina hidratata in 3 lg apa .

CREMA DE AFINE :

-1  iaurt mare ( 375 gr ) de fructe de padure

-250  gr afine

-300 ml frisca lichida

-6 lg zahar

– 2 plicuri gelatina

afinele se pun pe foc cu 3 lg zahar pana dau in clocot, apoi se lasa la racit.

iaurtul se amesteca cu 3 lg zahar; frisca se bate , gelatina se hidrateaza in 3 lg apa.

iaurtul se amesteca cu afinele si cu frisca batuta iar la sfarsit se adauga gelatina topita.

tortul se asambleaza astfel :se pune folie transparenta pe discul de tort ,se aseaza primul blat de cacao , se insiropeaza cu sirop din apa, zahar si 2 plicuri capuccino, apoi peste blat se aseaza felii de piersici si crema de piersici(  ambele creme ,atat cea de piersici cat si cea de afine , le-am tinut 10 min la congelator pentru a grabi intarirea lor ).

peste crema de piersici se aseaza blatul alb insiropat , apoi crema de afine, iar deasupra ei blatul de cacao.

pentru ca suportul de blat de tort a fost prea mic a trebuit sa improvizez niste ” pereti ” facuti din coli de hartie, altfel nu aveam cum sa pun crema de afine.

tortul se acopera cu folie transparenta si se tine la frigider pana a doua  zi, cand se imbraca in pasta de zahar; eu am intors tortul astfel incat crema de afine a venit jos iar cea de piersici deasupra.


Responses

  1. foarte frumos tort!! dupa cum arata trebuie sa fi fost si foarte bun.

    • intr-adevar este f gustos si racoros.merita incercat !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: