Posted by: Lumy | July 21, 2010

ARDEI SI DOVLECEI UMPLUTI


Cum vine vara abia asteptam sa gatim legume umplute, si asta datorita gamei largi de legume pe care le gasim  in piata ;

ingrediente :

-ardei , vinete , rosii

-2 cepe

-1 morcov

-500 gr carne tocata( eu am avut de vitel )

-1 ceascuta de orez

-1 ou

-verdeata- marar si patrunjel

ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, se adauga si morcovul ras pe razatoarea mica.

orezul se spala si se lasa la inmuiat 2-3 min .

orezul inmuiat se adauga peste ceapa calita , se adauga si putina apa, sare,piper si se lasa pana scade apa; cand compozitia este rece se amesteca cu carnea tocata ,oul, verdeata tocata.Compozitia trebuie sa stea la rece 1/2 de ora sa-si traga condimentele.

intre timp incepem sa scobim legumele

scoatem compozitia de carne de la frigider si incepem sa umplem legumele

dupa ce am umplut legumele se punem la cuptor cu apa si putin ulei stropite.

dupa ce au fiert legumele pe jumatate ne apucam sa facem sosul de rosii:

se iau cateva rosii se dau pe razatoarea mare , se pune la fiert cu putina sare si se lasa sa dea 1-2 clocote , apoi se rastoarna sosul in tava cu legumele. Pentru ca eu am folosit carne de vitel , legumele au stat in cuptor aprox 2 ore.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: