Posted by: Lumy | May 7, 2010

RULADA DE VITEL


Nu stiu daca ati avut zile in care sa va intrebati ce sa gatesc azi? ei bine cam asta ma intrebam eu dimineata uitandu-ma la  o bucata buna  de muschi de vitel , ne cam saturaseram ce-i drept  de fripututa la cuptor si  gratar , vroiam si altceva, asa ca dupa un scurt inventar prin frigider , m-am hotarat  la o rulada  pentru care  avem nevoie de urmatoarele ingrediente  :

-o bucata de carne sau muschi  de vitel

– 2 lg mustar

-1 morcov

-2 castraveciori acrii

-cateva ciupercute

-cascaval

-sare, piper, cimbru, maghiran

Se ia bucata de muschi se cresteaza  pe mijoc de la un capat la altul astfel incat sa nu se ajunga cu lama cutitului pana jos,ramanand bucata de carne intacta, apoi se cresteaza si in parti ,asa incat sa ne iasa o bucata de carne in forma de   dreptunghi , se bate un pic cu ciocanul de snitele.


Carnea se unge cu mustarul ,se condimenteaza cu sare , piper si restul condimentelor ; morcovul ,cascavalul si castravetii acrii se curata si se taie bastonase,   iar ciupercile se taie felii;


Pe bucata de carne se aseaza la margine legumele ,castravetii acrii si cascavalul ,apoi se ruleaza si se strange cu ajutorul unei folii de aluminiu , se ruleaza bine , si se pune intr-o  tava cu apa.


Se lasa la cuptor cam 2 ore.

Se serveste cu legume , salata sau orice sos doriti, eu am servit cu piure de cartofi si sos de smantana cu usturoi.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: