Posted by: Lumy | April 30, 2010

FRIGARUI SI PULPE LA GRATAR


Pentru ca maine este 1 MAI si cum toata lumea beneficiind de timpul frumos de afara se gandeste la un gratar in aer liber , nu puteam rata nici eu ocazia; ca atare am pregatit carnea pentru gratar inca de azi, ca sa se marineze foarte bine;

MARINATA:

– 2 CAPATANI  DE USTUROI

-ULEI DE MASLINE

-2-3 LAMAI

-SARE, PIPER

-ROZMARIN ,BOIA DE ARDEI ( iute , dulce )

-CIMBRU

-PIEPT DE PUI, PULPE , ARIPIOARE ( ce preferati )


Se piseaza usturoiul cu sare , se freaca cu ulei de masline si cu restul condimentelor.

Carnea se stropeste cu zeama de la lamai cat sa se patrunda foarte bine(zeama de lamaie se pune  in functie de cantitatea de carne , eu am avut 5 piepti de pui ,10 pulpe pui destul de mari , 1 caserola de aripoare, la care am stors 3 lamai mari )si se lasa asa 1 ora; apoi se scurge zeama si se freaca cu marinata de usturoi, se pune intr-un  castron mare si se acopera cu folie, se lasa la rece pana a doua zi , cand vor sfarai pe gratar.

Pe gratar puteti sa puneti si diferite legume( ciuperci , ardei gras,rosii )  pe care le serviti drept garnitura alaturi de nelipsita bere.


Petrecere frmoasa si un 1 MAI cat mai putin muncitoresc !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: