Posted by: Lumy | December 11, 2009

File de pangasius cu capere


Pangasius nu e pestele nostru favorit ,dar azi chiar nu avea altceva proaspat  la pescarie si-am zis ca odata pe an nu strica sa mancam acest tip de peste .

Ingrediente:
– 5 file pangasius
– 1 lamaie
-sare , piper
-capere
-usturoi

pestele se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie apoi se stoarce peste el zeama de la lamaie, se lasa aprox 1 ora dupa care se sareaza si pipereaza; dupa ce pestele si-a tras sarea( 40-50 min ) se aseaza intr-o tava unsa cu unt, se pun caperele ,usturoiul taiat felii si bucati de lamaie ; eu am decojit lamaia, sa nu devina amara la cuptor; se stropeste un pic cu ulei de masline si se baga la cuptor ptr 30 min , depinde de cuptor.
pestele isi va lasa sucul in tava, se serveste cu legume,dupa preferinta , sotate in unt;

este o reteta usoara , delicata si usor de preparat.

 

noi am servit pestele cu garnitura de spanac dar este foarte bun alaturi de carttofi natur si chiar langa  mamaliguta , fiecare dupa gustul lui.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: