Posted by: Lumy | November 26, 2011

PRAJITURA CU BEZEA SI ZAHAR ARS


Pentru ca aveam un blat de tort in congelator , m-am gandit sa-l folosesc la o prajitura, ne cam saturasem de torturi cu creme ganache sau mousuri,asa ca mi-a venit ideea unei prajituri cu bezea.

blatul de cacao, reteta aici

crema de vanilie de la prajitura Alina ,reteta aici

bezeaua :

cele 6 albusuri ramase de la crema se amesteca cu 12 lg de zahar si se bat cu mixerul pe baie de aburi ,separat se caramelizeaza  3 linguri de zahar si se toarma cate putin in bezeaua de pe foc ( daca se intareste caramelul se mai pune un pic pe foc ).bezeaua trebuie mixata pe aburi aprox 10 min .

blatul se taie in 2, se aseaza primul blat ,se insiropeaza un pic cu sirop din apa ,zahar si 1 plic de capuccino, se aseaza 1/2 din crema, apoi  se presara cateva nuci tocate marunt  ,se pune apoi al 2-lea blat insiropat peste care se pune restul de crema . Se lasa 2-3 ore la rece si apoi se pune  bezeaua.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 26 other followers

%d bloggers like this: